photo mbs-1.gif  photo mbs-1.gif  photo mbs-1.gif
Agama (Islam) tidak mungkin tegak (jaya) kecuali dengan al-Kitab (Al-Qur'an), al-Mizan (timbangan keadilan) dan al-Hadid (kekuatan besi). Kitab adalah yang memberi petunjuk, sedangkan besilah yang menolongnya. Dengan al-Kitab, tegaklah ilmu dan agama. Dengan al-Mizan hak-hak harta dapat ditunaikan. Dan dengan al-Hadid hukum pidana Islam dapat ditegakkan.(Majmu al-Fatawa : 25/365)

Sunday, January 23, 2011

ALHAMDULILLAH
CABARAN BARU SUDAH BERMULASyukur Alhamdulillah, berjaya juga kami membuka blog ini. Masih banyak halangan dan cabaran yang perlu kami lalui, seperti pohon yang baru tumbuh di celah-celah rekahan yang begitu banyak cabarannya seperti keperluannya kepada cahaya matahari untuk menjalankan fotosintesis, air, ruang, persekitaran dan sebagainya untuk terus hidup dan membesar. Walaupun masih banyak yang perlu kami belajar, kami berharap semoga ia mendatangkan hikmah kepada kami dan juga para pembaca sekalian dalam kita menuju keredhaan-Nya. Insyaallah.

Segala pandangan, cadangan, teguran, komen dan sebagainya akan kami terima dengan hati yang terbuka dalam memperbaiki segala kelemahan yang ada. 
Insyaallah.


Pembaca juga boleh melayari facebook kami di:
 AHLHAMDULILLAH SYUKUR.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...