photo mbs-1.gif  photo mbs-1.gif  photo mbs-1.gif
Agama (Islam) tidak mungkin tegak (jaya) kecuali dengan al-Kitab (Al-Qur'an), al-Mizan (timbangan keadilan) dan al-Hadid (kekuatan besi). Kitab adalah yang memberi petunjuk, sedangkan besilah yang menolongnya. Dengan al-Kitab, tegaklah ilmu dan agama. Dengan al-Mizan hak-hak harta dapat ditunaikan. Dan dengan al-Hadid hukum pidana Islam dapat ditegakkan.(Majmu al-Fatawa : 25/365)

Wednesday, August 15, 2012

TALIBAN DAN TANDZIM AL-QAIDAH BUKAN PENGGANAS

YVONNE RIDLEY[AL-FURQAN] [AL-ANSAR] [AL-MASAADAH]TALIBAN
KATA-KATA TAHANAN
DARI PENAHANAN KEPADA KONVERSI


"MEREKA SOPAN, MEREKA MULIA, MEREKA BAIK KEPADAKU... "


[YVONNE RIDLEY]
> SEORANG WARTAWAN INGGRIS YANG MEMBUAT LAPORAN UNTUK TABLOID INGGRIS, TELAH MASUK KE AFGHANISTAN SECARA RAHASIA SEBAGAI PEREMPUAN AFGHAN. RIDLEY DITANGKAP OLEH TALIBAN DAN DITAHAN SELAMA 10 HARI DAN KEMUDIAN DIBEBASKAN... SEMENJAK ITU, DIA TELAH MEMELUK ISLAM DAN MERANTAU UNTUK MENCERITAKAN PENGALAMAN SEWAKTU DIA DITANGKAP.

PENAFIAN TERHADAP SERANGAN KE ATAS WARGA SIPIL

YVONNE RIDLEYALLAHU AKHBAR! ALLAHU AKHBAR! ALLAHU AKHBAR!MASIH ADA YANG MENGATAKAN TALIBAN DAN MUJAHIDIN AL-QAIDAH SEBAGAI ORANG YANG TIDAK MENGETAHUI ETIKA PERANG, MENGHUJAT MEREKA DAN SEBAGAINYA. APA YANG ADA DI MEDIA-MEDIA KUFFAR ITU TIDAK LAIN TIDAK BUKAN HANYALAH SEMATA-MATA UNTUK MENIPU KAUM MUSLIMIN DAN MEMBUAT KEBENCIAN DALAM DIRI MEREKA TERHADAP MUJAHIDIN AL-QAIDAH DAN TALIBAN. 

SEMOGA ALLAH MEBERIKAN HIDAYAHNYA DAN MEMBUKA MATA MEREKA YANG MENENTANG MUJAHIDIN AL-QAIDAH DAN TALIBAN. 


SESUNGGUHNYA PARA PENCINTA TALIBAN DAN MUJAHIDIN BERLEPAS DARI GOLONGAN PEMBENCI MEREKA..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...